3 gode råd til dig, der vil bygge et loungeområde

Hvis du ønsker at bygge et loungeområde med plads til afslapning og hyggeligt samvær med dem, du holder af, bør du læse med her. I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du bygger et loungeområde, som hele familien (og jeres gæster) vil elske.

#1: Vælg de rigtige møbler

Først og fremmest er det væsentligt, at I vælger de rigtige loungemøbler. Det er en god idé at kombinere en loungestol eller flere med et sofaarrangement, hvor man sidder behageligt og kan komme helt ned i gear.

Der findes mange forskellige loungemøbler, og det har afgørende indflydelse på dit valg, om du skal indrette et indendørs eller udendørs loungeområde. Du kan med fordel investere i et sæt loungesofaer, som er behagelige at sidde i, hvis du indretter det indenfor.

Skal du indrette et udendørs loungeområde, kan du vælge havesofaer af eksempelvis polyrattan eller bambus, så de kan holde i lang tid. Der findes mange forskellige materialer, som kan holde til vind og vejr, og det er vigtigt, at du vælger de rigtige.

#2: Musikken sætter stemningen

Musik kan gøre meget for stemningen, og det er derfor essentielt, at der er musik i et loungeområde. Du kan med fordel investere i nogle trådløse højttalere, som kan anvendes, når der skal spilles musik.

Du kan også gå efter en mere permanent løsning, hvis loungeområdet ofte bruges. Der findes mange former for højttalere, men de behøver ikke at kunne spille særligt højt, da de primært skal fungere som baggrundsmusik, når der slappes af i loungemøblerne.

Hvis der ikke er det store behov for musik, kan du vælge et sæt Sonos eller Bluesound-højttalere. De spiller godt og har en fin fordeling af diskant og bas, hvorfor de egner sig perfekt til afslappende loungemusik.

#3: Belysningen skal være i vinkel

Belysningen er altafgørende i løbet af aftenen og i de kolde vintermåneder. Du kan derfor med fordel investere i nogle hyggelige lamper, som har forskellige belysning, så de kan slukkes og tændes efter behov.

Generelt er det mest hyggeligt med svag belysning, når I sidder og slapper af i loungemøblerne, men der skal også være mulighed for at tænde for en kraftig lampe, så I kan se noget, hvis I eksempelvis skal spille brætspil eller lignende.

I sidste ende er det op til dig selv at vurdere, hvilken belysning der passer bedst til rummet. Vælg eventuelt en god loftslampe, som kan tændes, hvis der er behov for det, og supplér så med nogle bord- og gulvlamper, som kan bidrage til en hyggelig og atmosfærisk stemning.